bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ultrasonografi Nedir?

Ultrasonografi hızlı, radyasyon içermeyen, güvenli bir görüntüleme işlemidir. Ultrason genellikle vücudun dışından yapılır. Ancak bazı ultrason çeşitleri için USG probunun vücut içerisine yerleştirilmesi gerekebilir.

Ultrasonografi ya da kısaltılmış adıyla USG, ses dalgalarını kullanarak vücut içerisindeki organların görünümünü değerlendirmeye yarayan bir görüntüleme yöntemidir. Ultrason çekmek için yüksek ses dalgalarını vücuda ileten bir prob kullanılır. Bu probun vücut üzerinde belirli bölgelere konulmasıyla da ilgili bölgelerdeki yapıların görüntüsü elde edilir.

Ultrason Nasıl Çekilir?

Herhangi bir nedenden dolayı ultrason uygulanacak kişiler ve daha önce hiç ultrason yaptırmamış anne adayları ultrason nasıl çekilir sorusunun cevabına öğrenmek ister.

Ultrason ölçümleri ne kadar doğru elde edilirse konulan teşhis o kadar yerinde olur. Bu nedenle ultrason çekimine başlamadan önce ses dalgalarının rahatça iletilebilmesi ve iç organların daha iyi görülebilmesini sağlamak için cilt üzerine şeffaf bir jel sürülür.

Doppler Nedir ?

Bu görüntüleme yöntemi bazı hastalıkların teşhisi için kullanılmaktadır.

Bu hastalıklar arasında damar tıkanıklıkları, bacak kan damarlarındaki akış bozuklukları, kalp kapak sorunları, damar tıkanıklığı ve damar daralması gibi daha bir çok rahatsızlık sayılabilmektedir. Doppler yöntemi sıklıkla kalp damar tıkanıklıklarını teşhis etmek ve anne karnındaki bebeğin sağlık durumunun görüntülenmesi için kullanılabilmektedir. Görüntüleme sonuçlarında göre doktorlar tarafından tedavi planları yapılmaktadır

Ultrason İle Hangi Hastalıkların Teşhisi Mümkündür ?

Bu görüntüleme yöntemi genellikle gebelik sürecinde rahmi, yumurtalıkları ve bebeğin gelişimini gözlemlemek adına kullanılır. Bu görüntüleme işlemi sayesinde anne karnındaki bebeğin beyin, omurga ve kalça gelişimi yakından takip edilir. Ultrason hamilelik dışında aşağıdaki alanlar için kullanılır:
  • Ağrı, şişme, enfeksiyon gibi durumlarda
  • Böbrekler, pankreas, karaciğer gibi iç organların görüntülemesi
  • Eklem iltihaplanmalarının değerlendirilmesi
  • Göz yumrularının incelenmesi
  • İnce uçlu iğne biyopsileri ve meme biyopsisi
  • Kalp kapakçıklarının işlevi
  • Kalp krizi sonrası kalbin durumu
  • Kalpteki anormallikler
  • Kapak yetersizliği veya kapakçıklardan kan sızması
  • Yumuşak dokularda oluşan tümör tespiti

2023 Fiyatı Nedir?

Fiyat bilgisi alıp işlem hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.

Kanunen fiyat ve ücret bilgisi web ortamında paylaşımı yapılamamaktadır. Bilgi almak için bize telefondan ya da whatsapp üzerinden ulaşın.