KANSERDEN KORUYAN 10 BESİN

young doctor nutritionist in her office demonstrates the concept of healthy eating. Help with weight control. High quality photo

1.Lifli Yeşil Sebzeler 

Ispanak, lahana, turp, yeşillikleri, roka, tere C vitamini ve beta-karoten (bir A vitamini türü) dahil olmak üzere kanserle mücadele için bilinen antioksidanlar açısından zengindir.

2. Brokoli 

Brokoli, sebzelerde bulunan ve güçlü anti-kanser özelliğe sahip olabilen sülforafan bileşiği içermektedir.

3. Kırmızı Meyveler 

Yaban mersini, ahududu, kiraz, çilek, goji berry ve böğürtlenin C vitamini, A vitamini, gallik asit içeriğiyle güçlü bir antifungal / antiviral ajan kaynağıdır, böylece bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanserden korur.

4. Zerdeçal

Kurkuminin baş ve boyun kanseri hücrelerini öldürmeye yardımcı olduğunu akciğer, meme ve prostat kanseri hücrelerinin büyümesini yavaşlatmada etkili olduğu da gösterilmiştir.

5. Keten Tohumu

Bir çalışmada meme kanseri olan 32 kadın, bir ay boyunca günde bir defa keten tohumu veya placebo almaya başladı. Çalışmanın sonunda, keten tohumu tüketen grupta tümör büyümesini ölçen spesifik değerlerin seviyelerinin azaldığı ve kanser hücresi ölümünde bir artış olduğu bildirildi.

6. Yeşil Çay

Yeşil çay, epigallokatekin-3-gallat da dahil olmak üzere, tümör gelişimini ve tümör invazyonunu, anjiyojenezi önlediği gösterilen polifenolik bileşikleri içerir.

7. Sarımsak

Sarımsaktaki aktif bileşen allisindir. Birçok çalışmada kanser hücrelerini öldürdüğü gösterilmiştir. Bazı çalışmalar, sarımsak tüketimiyle belirli kanser türlerinin daha düşük riski arasında bir ilişki bulunmuştur.

8. Turunçgiller

Bazı çalışmalarda limon, lime, greyfurt ve portakal gibi narenciye meyveleri kanser riskini azalttığını göstermiştir.

9. Kuruyemişler

Araştırmalar kuruyemiş tüketenlerin bazı kanser tipleri için daha düşük bir riske sahip olduğunu bulmuştur. Örneğin, 19.386 kişinin olduğu bir çalışmada diyetleri incelendiğinde daha fazla kuruyemiş tüketenlerin kanserden ölme riskinin az olduğu bulunmuştur.

10. Tarçın

Tarçın, kan şekerini dengeleme ve iltihaplanmayı azaltma özellikleriyle ünlüdür. Buna ek olarak, bazı hayvan çalışmaları tarçının kanser hücrelerinin yayılmasını engelleyebileceğini bulmuştur.