bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Rahim Ağzı Yaraları

Koterizasyon, yani yakma tedavisi, yaralı hücrelerin ısı enerjisi kullanılarak yakılması yoluyla tedavisinin gerçekleştirildiği yöntemdir. Kronik rahim ağzı yarası tedavisinde uygulanan en klasik yöntemdir.

Yakma tedavisi sırasında, kalem şeklindeki bir probun ucundan elektrik akımı geçirilmesiyle ısı elde edilmektedir. Elde edilen ısı yoluyla, yara bölgesi dağlanmakta ve böylece yara hücreleri öldürülmektedir.

Rahim ağzı yarasının yakma yöntemi ile tedavisinde, lokal ya da genel anestezi uygulanmasına gerek duyulmamaktadır. Hasta, yakma işlemi sırasında acı hissetmemekte, ancak hafif derecede bir batma hissi meydana gelebilmektedir.

Koterizasyon İle Siğil Tedavisi

HPV Virüsü Nedir?
Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen genital siğiller, cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonun genital bölgedeki belirtisidir. “Kondiloma aküminata” olarak da adlandırılır.

HPV virüsünün (Human papilloma virus – İnsan papilloma virüsü) 200’den fazla çeşidi bulunur ve bunlardan 40’ı genital siğillere neden olur. En çok siğillere yol açan tip HPV 6 ve HPV 11’dir. Ancak bu HPV tipleri kansere yol açmazlar.

Genital Siğillerin Tedavisi

Genital Siğillerin Tanı Yöntemleri
Genital siğiller görüntüleri açısından çok tipiktir. Genital siğillerin teşhisi Deri Hastalıkları Uzmanı (Dermatolog) tarafından yapılan muayene ile siğillere bakılarak tanı konabilir. Jinekoloji ve Üroloji tarafından da tanı konabilir. Kadınlarda, özellikle yıllık rutin jinekolojik muayene sırasında tespit edilebilir.

Pap Smear Testi
Jinekolojik muayene sırasında vajinanın girişinden özel bir fırça veya spatul vasıtasıyla örnek alınır. Acısız bir işlemdir. Rahim ağzında hücresel değişiklik olup olmadığı belirlenir. Smear testi tek başına kanser tanısı koyulmasında yeterli değildir. Smear testinin pozitif çıkması bir problem olduğuna ve tanıya yönelik testler yapılması gerektiğine işaret eder.

HPV DNA testi
Pap smear’in anormal çıkması durumunda, HPV’nin kansere neden olma olasılığı araştırılır.

Kolposkopi
Vulva, vajina ve serviksin ışıklı büyüteçle incelenmesidir.

Servikal Biyopsi
Rahim ağzından doku alınarak kansere neden olabilecek hücre değişimleri araştırılır.

Tedavi Yöntemleri
Genital Siğillerin Tedavi Yöntemleri
HPV enfeksiyonunu vücudunuzdan atacak bir tedavi yoktur. Ancak genital siğiller aşağıdaki yöntemlerle yok edilebilir. Tedavide sadece siğillerin yok olması değil, siğilin bulunduğu dokunun tamamen temizlenmesi amaçlanır.
Genital siğiller krem, kriyoterapi (yakma) ya da dondurma, siğil büyükse cerrahi ile tedavi ediliyor.

Kremler
Bunlar siğil dokusunu kimyasal olarak yakarak tedavi sağlayan ilaçlardır.

Kriyoterapi
Bu, siğilin sıvı nitrojen püskürtülerek dondurulması ve dağılmasını sağlar. Anestezi gerektirmez.

Elektrokoterizasyon
Siğillerin elektrik akımı yoluyla yakılmasındır, lokal anestezi ile o bölge uyuşturularak işlem yapılır.

Koterizasyon İle Siğil Tedavisi Nedir?

Genital siğillere HPV enfeksiyonu (Human Papilloma Virüs) neden olmaktadır. Genital siğil çeşidinden ziyade genital siğile neden olan HPV tipinden bahsetmek daha doğrudur. 200’den fazla HPV tipi olmakla birlikte bunlardan sadece 40 HPV tipi genital siğile neden olmaktadır. Bu 40 HPV tipinden de en çok HPV 6 ve HPV 11 tiplerinin neden olduğu genital siğillere rastlanmakladır.

Cildinizi sıkılaştırır , gençleştirir ve  yeniden şekillendirir. Herşeyden daha önemlisi ise Altın İğne tedavisi geçici değil kalıcı bir yöntemdir. Kolajen dokunuzdaki iğneler kesinlikle pullanmaya, soyulmaya yol açmaz, cerrahi bir girişim içermez. Her Türlü ciltte ve ten renginde sonuç alınabilmekte ve kullanılabilmektedir.

2023 Fiyatı Nedir?

Fiyat bilgisi alıp işlem hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.

Kanunen fiyat ve ücret bilgisi web ortamında paylaşımı yapılamamaktadır. Bilgi almak için bize telefondan ya da whatsapp üzerinden ulaşın. 

Op. Dr. Ensar Akdemir

Kadın Hastalıkları ve DoğumOp. Dr. Ensar Akdemir

Kadın Hastalıkları ve DoğumOp. Dr. Saime Kış